måndag 25 oktober 2010

Banankaka!

Hade ett gäng väldigt mogna bananer här hemma och passade då på att sno ihop en banankaka. Hittade detta recept på Tasteline. Man kan baka den bara som en mjuk kaka utan glasyr, det gjorde jag. Måste poängtera att det var en underbart god och saftig banankaka, klart värt att prova!





Ingredienser

3 ägg
3½ dl socker
3 mogna bananer
saften av ½  citron
100 gr smält smör
1½ dl mjölk
2 tsk stötta kardemummakärnor
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl

Smält smöret och blanda i mjölk och stött kardemumma. Mosa bananerna ordentligt tillsammans med citronsaften så att det ej mörknar. Blanda de torra ingredienserna väl. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i smör, banan och de torra ingredienserna. Rör försiktigt ut till en jämn smet. Grädda i klädd långpanna i 200 grader ca 25 minuter. Låt kallna


Glasyr


200 gr Philadelphiaost
25 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
saften och rivet skal av en ½ citron
rivet skal av en ½ apelsin

Rör osten mjuk, blanda i smör och florsocker, slutligen citron och apelsinskal. Bred glasyren över kakan och skär i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar