Fick en idé och gjorde efterrätt till söndagens lunch hemma hos mina föräldrar. Cupcakes enligt detta grundrecept av Leila Lindholm. Fyllda med rårörda hallon och spritsade med Alhgrensbilar-fluff! Supergoda blev de.
Leilas Classic Cupcakes (12 cupcakes)
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Vilka underbart söta cupcakes...
SvaraRaderaSå söt gris-cupcake! :D Kan nog inte blir mycket sötare!
SvaraRadera