I morgon är det kanelbullens dag! Detta firas med extra bra pris på nybakta kanelbullar. 8 pack för 22 kr. Öppetider i morgon tisdag 9-15. (övriga tider enligt överenskommelse)
Välkomna!
Bjuder på receptet för dig som vill baka själv!
Ingredienser(ca 36 st)
1 msk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk 3 %
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
1.2 l vetemjöl (gärna special)
Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och mjukare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.
Fyllning:
100 gr mjukt smör
2 msk kanel
0,5 dl socker
pärlsocker
3 dl mjölk 3 %
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
1.2 l vetemjöl (gärna special)
Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och mjukare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.
Fyllning:
100 gr mjukt smör
2 msk kanel
0,5 dl socker
pärlsocker
Rör ihop kanel-fyllningen.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen och rulla ihop till en tight rulle och skär sedan i 2 cm tjocka skivor. Lägg i formar och ställ på plåt för att jäsa i cirka 20-30 minuter(utan bakduk ) =) Lägg de gärna i en muffinsplåt, så får de fin form!
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i ca 10 minuter till de blir lite gyllene på toppen! Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar