måndag 16 augusti 2010

Äppelmos



Har ägnat större delen av dagen till att koka äppelmos! Det tycker jag är jättegott till både gröt och pannkaka. Dessutom användbart både i bakning och matlagning!


Äppelmos

3 kg äpplen
3-4 dl vatten
saften av ½ citron
4 dl socker/kg passerat mos
ev
1 krm natriumbensoat/kg mos
1 krm askorbinscyra/kg mos


Skölj äpplena och skär bort skaft och blomfnas. Betta i små bitar i kastrull med vatten och citronsaft och koka mjuka. Passera moset och väg upp det. Koka upp igen och rör i socker. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter och rör om då och då så att det ej fastnar i botten. Rör ut askorbinsyra och natriumbensoat i lite av det heta moset och tillsätt blandningen. Rör ut väl.
Fördela moset i väl rengjorda glasburkar, förvara i kyl, eller frys ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar