tisdag 26 oktober 2010

Havre-Tekakor

Ett recept från min gamla blogg som jag gärna delar med mig av igen! Lillebror har lagt in en beställning, "De ända mackor som jag hållit mig riktigt mätt på fram till 9-fikat!" Bra betyg!







Nu var det dags att baka lite matbröd här hemma igen! Ville få till goda tekakor och provade ett recept med rostade havregryn i. Blev ett luftigt bröd med god smak!


Ingredienser
3 dl havregryn(fiberberikade använde jag)
25 gr jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 l vetemjöl special

Rosta havregrynen i långpanna i 200 grader. Rör om lite då och då. ca 5-10 min. Tills det börjar lukta havre och de får lite färg.

Smula jästen i en degbunke och tillsätt ljummet vatten, salt, honung och havregryn. Blanda sedan i mjölet till lagom konsistens och låt sedan jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Själp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 16 delar, utan att knåda och tryck ut till runda kakor, ca ½ cm tjocka. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Nagga med gaffel innan gräddning. Gräddas ca 12 minuter i 225 grader varmluft.

4 kommentarer:

  1. Lät riktigt gott och även enkelt!! Ska pröva någon dag framöver :)

    SvaraRadera
  2. de där ska provas i veckan tror jag. lät lagom enkelt för en kökshandikappad som mig :)

    SvaraRadera
  3. Vioket supersmidigt recept. Detta skall testas till helgen! :-)

    SvaraRadera
  4. Låter supergott! Måste nog ta o börja baka bröd också ;-) Sparar detta recept!

    SvaraRadera