måndag 1 november 2010

Pigglet-cupcakes!


Fick en idé och gjorde efterrätt till söndagens lunch hemma hos mina föräldrar. Cupcakes enligt detta grundrecept av Leila Lindholm. Fyllda med rårörda hallon och spritsade med Alhgrensbilar-fluff! Supergoda blev de.



Leilas Classic Cupcakes (12 cupcakes)
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


2 kommentarer:

  1. Vilka underbart söta cupcakes...

    SvaraRadera
  2. Så söt gris-cupcake! :D Kan nog inte blir mycket sötare!

    SvaraRadera