tisdag 7 december 2010

Godaste Ingefärskolan





Ingredienser


100 gr smör
2 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära


Smält smöret i en vid tjockbottnad kastrull och tillsätt grädde, strösocker, sirap och vaniljsocker. Koka till ca 120 grader, eller gör ett kulprov när kolan har mörknat och ändrat konsistens till mer trögflytande. Det vill säga droppa lite kolasmet i ett glas med iskallt vatten och går det att forma kulan till en fast kula är kolan klar. Rör i ingefäran och häll upp i en smord långpanna och låt svalna, skär i bitar innan kolan stelnat för mycket. Slå eventuellt in i smörpapper eller celofan, annars i en burk med tätslutande lock. Förvara kolan i rumstemperatur.

1 kommentar:

  1. Åh de här var supergoda :)
    Ska genast knycka receptet!

    Kramar Ida
    http://eldnatt.blogg.se

    SvaraRadera