tisdag 7 december 2010
Godaste Ingefärskolan
Ingredienser
100 gr smör
2 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Smält smöret i en vid tjockbottnad kastrull och tillsätt grädde, strösocker, sirap och vaniljsocker. Koka till ca 120 grader, eller gör ett kulprov när kolan har mörknat och ändrat konsistens till mer trögflytande. Det vill säga droppa lite kolasmet i ett glas med iskallt vatten och går det att forma kulan till en fast kula är kolan klar. Rör i ingefäran och häll upp i en smord långpanna och låt svalna, skär i bitar innan kolan stelnat för mycket. Slå eventuellt in i smörpapper eller celofan, annars i en burk med tätslutande lock. Förvara kolan i rumstemperatur.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh de här var supergoda :)
SvaraRaderaSka genast knycka receptet!
Kramar Ida
http://eldnatt.blogg.se