En otroligt god saffranskaka som grunden är Leilas men där jag bytt ut ljus rom mot konjak.
Ingredienser
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
½ gr saffran (1 påse)
1 dl mjölk
1 msk konjak
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokos till formen
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran, mjölk och konjak. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
Blanda först ner smörblandningen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner vetemjölet. Häll i en smörad och kokosströad form och grädda i ca 25-30 minuter. Prova med sticka för att vara säker på att den är klar, den ska ej vara kladdig.
Låt stå någon minut i formen och själp sedan upp kakan på galler och låt svalna. Servera som den är eller med grädde och rårörda bär.
Vilka ljuvliga tårtor och kakor du fixat under julen! Helt underbara. Hoppas julen löper på fint hos er. Kram
SvaraRadera