måndag 27 december 2010

Den otroligt goda Saffranskakan!



En otroligt god saffranskaka som grunden är Leilas men där jag bytt ut ljus rom mot konjak.


Ingredienser

3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
½ gr saffran (1 påse)
1 dl mjölk
1 msk konjak
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokos till formen

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran, mjölk och konjak. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. 
Blanda först ner smörblandningen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner vetemjölet. Häll i en smörad och kokosströad form och grädda i ca 25-30 minuter. Prova med sticka för att vara säker på att den är klar, den ska ej vara kladdig. 
Låt stå någon minut i formen och själp sedan upp kakan på galler och låt svalna. Servera som den är eller med grädde och rårörda bär.

1 kommentar:

  1. Vilka ljuvliga tårtor och kakor du fixat under julen! Helt underbara. Hoppas julen löper på fint hos er. Kram

    SvaraRadera