söndag 20 mars 2011

Hallon-bakelse!




Idag kom barnens farmor och grattade vår 3 åring! Då bjöd vi på liten bakelse efter maten. Lyxig chokladrulltårta med vaniljkräm och grädde. Enkelt och gott!
Bjuder på receptet.


Lyxig chokladrulltårta

4 ägg delat i vitor och gulor
115 gr råsocker el strösocker
115 gr smält mörk choklad 
1 tsk pulverkaffe löst i 2 msk hett vatten


Sätt ugnen på 180 grader och smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Blanda kaffet och låt svalnaDela äggen och vispa äggulorna med sockret vitt och krämigt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 

Blanda ner chokladen och kaffet i äggulorna. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna, först lite och sedan resten, i smeten och häll upp i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 23x33 cm. Grädda ca 15 minuter. 

Själp upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna ordentligt. Bred på  vaniljkräm blandad  med grädde och strö över färska hallon. Rulla ihop till en tajt rulle och låt ligga minst 30 minuter i kylen. Skär i 3 cm tjocka rullar, lägg på assiett och spritsa grädde på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar