onsdag 5 januari 2011

Filmjölkslimpa med lingon





Ett jättegott bröd som dessutom går snabbt att baka! Det är klart på en timme och jättegott att äta med ett stekt ägg på.


Ingredienser      (200 grader - 45 min)

2½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk salt
2 tsk brödkryddor
½ dl russin
1 dl vetekross
1 dl linfrön
2 msk brödsirap
2 dl filmjölk
2 dl mörkt öl
½ dl lingon


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Tryck ner ett bakplåtspapper i en avlång brödform och bred ut smeten. Grädda i ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar